La Organización Mundial de la Salud ha instado de nuevo a la gente a reducir la cantidad de azúcar que consumen. La agencia de salud mundial con sede en Ginebra dijo que la gente debe restringir su consumo de azúcar a no más del 10% de su ingesta diaria de calorías, pero conseguir que bajar por debajo del 5% sería mejor.
El proyecto de recomendaciones, que probablemente será discutible, estarán abiertas para comentarios del público durante el resto del mes de marzo. Entonces la agencia y asesores científicos serán ultimando la orientación. La OMS ha instado a la gente a largo limitar las calorías de azúcar por debajo del 10% de sus calorías diarias, pero el objetivo del 5% es nuevo. Para ponerlo en contexto, el 5% sería de unos seis cucharaditas de azúcar al día, una lata de refresco endulzado con azúcar contiene aproximadamente 10 cucharaditas de azúcar. Las recomendaciones se refieren a lo que se llaman azúcares libres - los añadidos por el fabricante, los cocineros o los consumidores. Y abundan en los alimentos preparados.
El informe de la OMS señala que una cucharada de salsa de tomate contiene alrededor de cuatro gramos o una cucharada de azúcar.
Se refieren a todos los monosacáridos - cosas como la glucosa y la fructosa - y disacáridos como la sacarosa o azúcar de mesa, así como los azúcares en la miel, jarabes, jugos de frutas y concentrados de frutas. Las recomendaciones no se refieren a los azúcares "intrínsecas" - aquellos incorporada en los alimentos integrales como frutas o verduras. Las recomendaciones buscan limitar la ingesta de azúcar en relación con la disminución del riesgo de la obesidad y la caries dental, estudios científicos sugieren dos condiciones están vinculadas al exceso de consumo de azúcar. El informe, del Departamento de Nutrición para la Salud y el Desarrollo de la OMS, dice que se tuvo en cuenta también mirar la evidencia relacionada con la ingesta de azúcar y otras dos condiciones - enfermedades del corazón y diabetes. Pero al final, el foco se mantuvo sobre la obesidad y la caries dental.
http://ww2.nationalpost.com/m/wp/blog.html?b=life.nationalpost.com%2F2014%2F03%2F05%2Flimit-sugar-consumtion-to-six-tablespoons-less-than-a-can-of-pop-a-day-who-says-in-new-recommendations
ENGLISH
The World Health Organization is again urging people to lower the amount of sugar they eat.
The Geneva-based global health agency says people should restrict their intake of sugar to no more than 10% of their daily calorie intake, but getting it down below 5% would be better.
The draft recommendations, which will likely be contentious, will be open for public comment for the rest of March.
Then the agency and scientific advisers will finalize the guidance.
The WHO has long urged people to limit sugar calories to below 10% of their daily calories, but the 5% target is new.
To put it into context, 5% would be about six teaspoons of sugar a day; a can of sugar-sweetened soda contains about 10 teaspoons of sugar.
The recommendations relate to what are called free sugars — those added by manufacturers, cooks or consumers. And they abound in prepared foods.
The WHO report notes that one tablespoon of ketchup contains about four grams or one teaspoon of sugar. They relate to all monosaccharides — things like glucose and fructose — and disaccharides such as sucrose or table sugar, as well as sugars in honey, syrups, fruit juices and fruit concentrates. The recommendations do not relate to “intrinsic” sugars — those built into whole foods such as fruits or vegetables. The recommendations look at limiting sugar intake in relation to lowering the risk of obesity and dental decay, two conditions scientific studies suggest are linked to excess sugar consumption. The report, from the WHO Department of Nutrition for Health and Development, says consideration was given to also looking at the evidence related to sugar intake and two other conditions — heart disease and diabetes. But in the end the focus remained on obesity and tooth decay.
The WHO report notes that one tablespoon of ketchup contains about four grams or one teaspoon of sugar. They relate to all monosaccharides — things like glucose and fructose — and disaccharides such as sucrose or table sugar, as well as sugars in honey, syrups, fruit juices and fruit concentrates. The recommendations do not relate to “intrinsic” sugars — those built into whole foods such as fruits or vegetables. The recommendations look at limiting sugar intake in relation to lowering the risk of obesity and dental decay, two conditions scientific studies suggest are linked to excess sugar consumption. The report, from the WHO Department of Nutrition for Health and Development, says consideration was given to also looking at the evidence related to sugar intake and two other conditions — heart disease and diabetes. But in the end the focus remained on obesity and tooth decay.
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